Good occupation, bad occupation – learn the fucking diffrence!

Det finns ockupationer och det finns ockupationer.

Att ockupera länder är fel. Att döda barn är fel. Att isolera en hel befolkning är helt sjukt. Gör man sådant borde man inte få spela tennis. Man borde faktiskt inte få sporta alls. Och om man nu prompt ska sporta ändå så borde folk stoppa matchen.

Att ockupera en arbetsplats för att få igenom sina krav är helt rätt. Att ockupera för att ha någonstans att bo är bra. Att alla ska ha någonstans att bo och trivas är till och med en mänsklig rättighet.

Åsikterna går inte ens isär bland riksdagspartierna eller ungdomsförbunden, det är klart att alla ska ha någonstans att bo. Men ingenting händer trots samförståndet. Vad kan man då göra när man inte gillar att gilla läget?

De rika ockuperar, de bygger ett Turning Torso för våra pengar och de stänger in sig i gated communities som Victoria Park dit inte vi har tillträde.

Vi på Ockupantnytt-redaktionen tycker att det är dags att vi börjar diskutera, men inte diskussion som i att föra dialog för stängda öron. Utan om våran egen situation och våra drömmar om en bostad för alla.

Frågan är inte hur du skulle vilja bo utan hur skulle du vilja ockupera?

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Good occupation, bad occupation – learn the fucking diffrence!

  1. Ping: Klass, kultur och stadsdelsmotstånd « Kim Müller

Lämna en kommentar